Treets Venner

Tekst og foto: Inger Karlberg
August 2021

Treskjæring. Treets Venner

Treets Venner er en glad treskjærergjeng med om lag 15 medlemmer som holder hus på Temte gård i Drammen kommune. De etablerte seg for mange år siden, men flyttet på 2000-tallet til Temte. Gjennom vår- og høsthalvåret holder de verkstedet åpent med treskjæring et par dager i uken. De leier lokaler av stiftelsen på Temte og har selv opparbeidet interiøret til egen bruk. 

Hos denne nevenyttige gjengen sitter smilet løst, mens hånden er fast og stødig om treskjærerverktøyet. De fleste av medlemmene holder tradisjonen med akantus motiv i hevd. Andre lager kreative produkter ut fra naturens knoller, røtter og grener, mens enkelte dreier boller, bordbein, lysestaker etc. Felles for alle treskjærerne er gleden ved trevirket, og de bærer navnet med rette: «Treets Venner».  Et stort, treskåret skilt henger på låven og viser deg vei ved besøk.

Trenger du et skilt, ei fjøl, ei speilramme eller har en spesiell idé, kan det være at «Treets Venner» kan hjelpe deg. Du finner dem i låven på Temte, gjerne mandag eller onsdager. Du kan også ta kontakt med Øystein Holmen, Johannes Håvik eller Inger Karlberg.

Ingers telefon er: 41 29 75 53 eller epost: inger.karlberg@gmail.com